15 stappen naar gezond eten
Hoe kom je in 15 stappen naar gezond eten? In jouw tempo en wat voor jou haalbaar is.
1. Stop met het eten van suiker
Daaronder vallen ook vruchtensappen en sportdrankjes!
2. Vervang de calorieën die je door suikers binnenkreeg door gezonde vetten zoals: grasboter (= boter van koeien die gras aten), Ghee, Kokosvet, MCT olie (gemaakt uit de goede en makkelijk opneembare vetten van kokosvet).
3. Eet geen gluten. Dat betekent geen brood, ontbijtgranen en pasta.
4. Eet geen granen of olie gemaakt van granen of zaden zoals mais-, soja-,
saffloer-, koolzaad- of zonnebloemolie. Eet dus geen plantaardige oliën.
5. Vermijd alle synthetische additieven, kleur- en smaakstoffen. Ook aspartaam en MSG = Mononatriumglutamaat = Ve-tsin.
6. Ga over op vlees van grasgevoerde herkauwers (koe, lam) of wild gevangen vis en schaaldieren. En eieren van grazende kippen (ipv graangevoerde).
7. Eet geen pinda’s, peulvruchten en linzen.
8. Eet geen bewerkte, gehomogeniseerde of gepasteuriseerde melkproducten.
Volvette rauwe melk of melkproducten van koeien of geiten die gegraasd hebben is voor de meeste mensen wel oké.
9. Eet met mate varken, kip, kalkoen en eend
10. Ga over op biologische groenten en fruit.
Voor sommige groenten/fruit is dat belangrijker dan voor anderen. Eet veel groente, liefst 3 borden per dag, of maak er sap of soep van.
11. Eet voedsel zo mogelijk rauw. Anders stomen of koken. Liever niet bakken en zeker niet frituren. Gebruik geen magnetron.
12. Limiteer het eten van fruit tot 1 a 2 porties per dag. Bij voorkeur fruit dat laag in fructose is zoals bessen en citroenen.
13. Voeg naar smaak verse kruiden toe. Tijm, Rozemarijn, Basilicum, Dille, Koriander.
Fijngemalen kruiden niet te lang bewaren ivm het ontstaan van schimmel.
14. Gebruik geen keukenzout maar Himalaya zout (dat zit vol met mineralen).
15. Geniet van je eten!
9 thoughts on “15 stappen naar gezond eten”