acne, eczeem, psoriasis genezen

Acne, eczeem, psoriasis genezen

Acne, eczeem, psoriasis genezen

Kun je acne, eczeem en psoriasis genezen? Huidproblemen zoals acne, eczeem, psoriasis hebben een relatie met hormonen en daar ligt de oplossing. .

Belangrijke hormonen bij het ontstaan van acne zijn androgenen. Mannen produceren meer androgenen dan vrouwen en dat is waarom jongens vaker last hebben van acne dan meisjes.

Het mannelijke en het vrouwelijke lichaam maken verschillende geslachtshormonen aan. Bij de mannen worden in de testikels, of zaadballen, androgenen gevormd. Deze hormonen besturen de vruchtbaarheid en de seksualiteit. De belangrijkste vertegenwoordiger van de androgenen is testosteron.
Bij vrouwen wordt een klein beetje aangemaakt in de eierstokken. 

Tetracyline is symptoom bestrijding

Acne wordt vaak bestreden met tetracycline maar dat haalt de oorzaak niet weg. Wees je er van bewust dat ook de darmflora verstoort raakt dus neem er altijd probiotica bij. Een teveel aan androgeen bij meisjes wordt vaak veroorzaakt door teveel suiker en koolhydraten. Het schrappen van suiker kan de acne oplossen of in ieder geval sterk verminderen.

Acne, eczeem, psoriasis genezen?

Als een vrouw een jaar of 40 is en acne krijgt dan heeft dat meestal te maken met een toegenomen androgeen productie. Dit komt omdat de eierstokken minder progesteron gaat aanmaken omdat er minder eierstokfollikels zijn. Progesteron creme smeren is dan de oplossing (potje of pompje).

Progesteron creme kan veel huidproblemen genezen

In de praktijk blijkt dat progesteron creme ook (heel erg) helpt bij huidaandoeningen zoals:

  • Schilferige huid
  • Rosacea
  • Psoriasis
  • Keratose

Hoe het precies werkt is nog niet bekend maar het blijkt te werken en daar gaat het om. Acne, eczeem, psoriasis en hormonen gaan vaak samen.
Het blijft wel belangrijk om de suiker geheel of grotendeels te schrappen. Suiker geeft ontstekingen en die moet je nu net voorkomen als je last hebt van acne, eczeem en psoriasis. 

2 thoughts on “Acne, eczeem, psoriasis genezen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *