Bijwerkingen anticonceptie-pil

Bijwerkingen anti-conceptie pil

Bijwerkingen anti-conceptie pil

Wat zijn de bijwerkingen van de anti-conceptie pil? De voordelen van de “pil” zijn duidelijk. Je wilt niet zwanger worden maar wel vrijen en daarom neem je de pil.
Sommige vrouwen slikken de pil omdat ze veel hormonale klachten hebben. En hopen op deze manier e.e.a. te reguleren. Soms met succes. Over de nadelen van de anti-conceptie pil hoor je minder.

Wat wel eens vergeten wordt is dat de pil symptomen onderdrukt maar beslist niet oplost. Op de lange termijn wordt de hormonale disbalans alleen maar groter.
En de hormonale pukkels en PMS klachten komen uiteindelijk dubbel en dwars terug wanneer gestopt wordt met het slikken van de pil.
De pil is compleet synthetisch. Er zitten geen natuurlijke hormonen in en dat ga je altijd merken in je lichaam

pil gebruik

Hieronder een paar punten ter overpeinzing:

1. De pil onderdrukt de symptomen zoals PMS en pukkels. Maar die symptomen zijn een manier van je lichaam om aan te geven dat er iets aan de hand is in je lichaam. Een onregelmatige cyclus bijvoorbeeld kan betekenen dat je een tekort aan voedingstoffen hebt of teveel stress waardoor je lichaam te weinig progesteron aanmaakt.
2. De pil kan het risico op borst kanker verhogen.
3. De pil kan ervoor zorgen dat je een voedingsstoffen tekort krijgt. Vooral zink, magnesium, selenium, Vitamine C, Vitamine B. De lever heeft meer van deze stoffen nodig om de oestrogeen in de pil te verwerken.
4. De pil kan het risico van hart-vaat ziektes verhogen.
5. De pil kan behoorlijke bijwerkingen meebrengen. Gewichtstoename, opgeblazen buik, gevoelige borsten, stemmingswisselingen, hoofdpijn, vocht vasthouden, depressie en verminderd libido is hier een greep uit. Wat ik vaak hoor van vrouwen is dat ze zichzelf niet meer zijn wanneer ze de pil gebruiken.

Moet je de pil niet gebruiken? Als je de pil gebruikt als anti-conceptie dan is er vaak geen geschikt alternatief. Sommige vrouwen reageren beter op de Mirena spiraal maar dat is uitproberen wat voor jou het beste werkt. Smeer er in ieder geval progesteron crème bij. Dat kan problemen voorkomen als je met de pil stopt en bijvoorbeeld zwanger wilt worden of in de overgang komt.

2 thoughts on “Bijwerkingen anti-conceptie pil”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *