Hoe snel werkt progesteron creme

Hoe snel werkt progesteron creme

Hoe snel werkt progesteron creme

Een vraag die we erg vaak krijgen is “hoe snel werkt progesteron crème?”

Als je klachten hebt, of het nu gaat om een oestrogeendominantie of opvliegers tijdens de overgang, dan wil je daar zo snel mogelijk van af. Je koopt een potje of een pompje en gaat smeren. De verwachting is dan vaak dat het meteen gaat helpen. 

Dat is natuurlijk logisch, maar vaak moet je toch echt geduld hebben. In veel gevallen geeft het smeren (progesteron creme of de fyto creme)  meteen verlichting van de klachten maar soms heeft het tijd nodig. Het kan zelfs 3-6 maanden duren voordat jouw hormonen weer in balans zijn.  In sommige gevallen krijg je eerst meer klachten. Schrik daar niet van, dan kan erbij horen.

Factoren van invloed op hoe snel progesteron creme werkt

 

geduld 575x262
Hoe snel werkt progesteron creme

Hoe snel het gaat werken is afhankelijk van een groot aantal factoren. Jouw leeftijd, hoelang heb je klachten, welke klachten heb je, hebben de klachten gezorgd voor andere gezondheidsproblemen. Hoe zit het genetisch bij jou in de familie. Heeft of had jouw moeder ook veel klachten. Jouw gewicht en wat je eet is van belang. Wat is de status van de andere hormonen. Als je bijvoorbeeld ook veel stress hebt en jouw bijnieren hebben daaronder te lijden gehad duurt het allemaal langer. Is er sprake van insuline resistentie of schildklier problemen. Hoe gevoelig is jouw lichaam. Hoeveel afvalstoffen heb je in je lichaam. Wat is de conditie van je lever, nieren en darmen.

Geef het niet op, denk niet “dit helpt ook al weer niet, ik stop ermee”. Niet doen, en gewoon blijven smeren. Ook niet minder gaan smeren. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *