Is smeren van progesteron creme gevaarlijk

Is smeren van progesteron creme gevaarlijk

Is het smeren van progesteron creme gevaarlijk

Je zit er over te denken om progesteron creme te smeren maar je wilt toch eerst weten is het gevaarlijk? Hieronder de meest gestelde vragen. 

Is het smeren van progesteron creme gevaarlijk?

De meeste progesteron crèmes die je kunt kopen hebben chemische ingrediënten. Inclusief ingrediënten die het hele endocriene systeem verstoren en je dus van de regen in de drup komt.
De Feminine Balance Therapy en de Balance Plus therapy, zijn vrij van chemicaliën, geurloos en soja vrij.
Het antwoord op de vraag of het smeren van progesteron creme gevaarlijk is : NEE, het is volkomen veilig om progesteron creme te smeren.  Het enige wat het doet is jouw hormonen weer in balans brengen op een snelle en zo natuurlijk mogelijke manier. 

is smeren van progesteron creme gevaarlijk

Hoeveel progesteron zit er in de progesteron crème?

De progesteron crème is volgens het recept van Dr. John Lee en bevat ongeveer 500 mg per 30 ml /gram .
Iedere ¼ theelepel bevat 20 mg progesteron. De Balance plus crème bevat daarnaast nog 60 mg fyto oestrogeen per ¼ theelepel.

Hoe lang doe je met een potje of een pompje?

Met een potje kun je 48 keer ¼ theelepel smeren.
Een pompje bevat 72 keer ¼ theelepel.

Wat zijn fyto oestrogenen?

Fyto oestrogenen is een plantaardig ingrediënt die de productie van oestrogeen stimuleert. Zelfs als je geen ovulaties meer hebt zijn er nog oestrogeen receptoren in je lichaam. Fyto oestrogeen stimuleert deze receptoren op een compleet natuurlijke manier om de hoeveelheid oestrogeen in je lichaam te verhogen. Daarom is de fyto crème vooral geschikt voor vrouwen die een hysterectomie hebben gehad of al door de overgang heen zijn.

Ik heb vruchtbaarheidsproblemen en/of miskramen gehad. Is het dan verstandig om progesteron crème te gaan smeren?

Problemen met zwanger worden en een zwangerschap voldragen heeft vaak te maken met een te laag progesteron niveau in het lichaam. En ook reguliere geneeskundig gebruikt dan vaak progesteron medicatie. Dus ja, het is zeer zeker aan te raden.

Kun je progesteron crème smeren wanneer je zwanger bent of wanneer je borstvoeding geeft?

Ja, de crème is veilig voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

Hoe kun je de crème gebruiken als je een man bent?

We hebben speciale crème voor mannen. Smeer 2x daags 8-12 mg direct op het scrotum. 5 stopdagen per maand.

29 thoughts on “Is smeren van progesteron creme gevaarlijk”

 1. Hallo, ik ben aan het overwegen om iets te gaan smeren om mijn hormonen in balans te krijgen. Ik ben volgens mij in de pre-menopauze, 39 jaar en sinds 1 a 2 jaar beginnen mij dingen op te vallen. Verergerde PMS klachten, slecht (door)slapen, ontzettend vermoeid, concentratie, lange haar op kin, soms gedurende hele cyclus gespannen/ vollere borsten (wat ik eigenlijk niet erg vind) en droge ogen. Op zich zijn er ook periodes dat het nauwelijks opvalt en slecht (door)slapen en piekeren kunnen ook met stress te maken hebben wat ook speelt. Wat kan ik het beste smeren? Wat raadt u aan?

  1. Hallo Eva,het is altijd lastig om zo op afstand te zien wat er precies aan de hand is. Mijn advies is om te starten met het smeren van progesteron creme. 2x daags een klein pompje. waarschijnlijk word je dan ook stress bestendiger. Geef het een maand of 2-3 de tijd.

 2. Goede middag, ik gebruik sinds twee weken de ballance plus creme. Heb sindsdien enorme opvliegers en kan de hele dag door slapen/moe Is dat een bekende bijwerking? Of kan ik beter alleen de progesteroncreme gebruiken zonder de orstrogeen? Ben al 2 jr niet ongesteld dus in de menopauze…? Help!! 🙏

  1. Hallo Danielle, klinkt naar. Weet je zeker dat je de balance plus creme gebruikt? ik kan je niet vinden in ons systeem.

 3. Hai,

  Ik heb herhaalde miskramen gehad. De laatste is een maand geleden. Wel heb ik een zoon van bijna 3. Nu ben ik weer net zwanger, kan het kwaad als het misschien niet eens aan de progesteron ligt om te smeren?

  1. wat verschrikkelijk voor je. Hopelijk gaat het nu wel goed. Miskraam kan liggen aan tekort progesteron. Maar dat zal een arts je moeten vertellen. Het kan zeker weten geen kwaad. Mijn advies is zelfs om 2x daags te gaan smeren.

 4. Mijn cyclussen zijn nu erg lang. Meestal zo rond de 45 dagen. Ik smeer nu meestal vanaf de eisprong ongeveer maar ik heb geen zwangerschapswens dus ik doe geen ovulatietesten e.d. dus het is een beetje een gok. Vaak merk ik het wel aan mijn lijf maar niet op de dag nauwkeurig. Ik vroeg mij eigenlijk af of je, wanneer je te vroeg begint met smeren, de eisprong als het ware kan tegenhouden? Of is het bij een progesterontekort (en oestrogeendominantie) niet zo erg om wat eerder te starten?

  1. Hallo Anna, nee hoor is helemaal niet erg. Je zou ook kunnen overwegen om een paar maanden zonder stopdagen te smeren.Dan komt er sneller balans.

 5. Ik voed mijn zoon nog 1 a 2 keer per dag en we proberen opnieuw zwanger te worden. Dit lukt helaas nog niet. Ik weet niet mijn progesteron waarden, dus geen idee of deze te laag zijn. Kan het kwaad deze te smeren?

  1. heel vaak heeft dit inderdaad te maken met een te laag progesteron. Je kunt zonder probleem gaan smeren. klein beetje 2x daags

 6. Beste, ik ben afgelopen maand gestart met savonds 1 pompje zalf smeren i.v.m hormoonhuishouding die overhoop ligt na een burn out. De eerste weken voelde ik mij beter, echter vanaf het moment dat ik moest stoppen op dag 26 ging ik weer achteruit, mijn altijd regelmatige menstruatie starten nu met dagenlang alleen bruine afscheiding en migraine zette weer op alsmede veel spierspanning. Ik ben toen na ee paar dagen toch weer verder gaan smeren maar voel me nog steeds niet ok. Het lijkt weer een verergering van de klachten i.p.v beter. Wat raad u aan? Blijven smeren? Of gooi ik nu toch op de verkeerde manier mijn hormoonhuishouding weer overhoop?

  1. Hallo Maria, mijn advies is gewoon doorsmeren. ook even een paar maanden geen stopdagen meer. Je zult zien dat er langzaam maar zeker balans komt

   1. Kan het gebruik van progesteroncreme mijn eisprong tegen houden? Ik ben per ongeluk een week voor mijn ovulatie al begonnen met het smeren van de crème 2x per dag

 7. Ik ben post menopauzaal
  Oestrogeen waarde 24
  Progesteron 0,16
  FSH 39
  Zeer veel nare overgangsklachten. Eerder pleisters gehad maar beviel niet
  Nu Oestrogel voorgeschreven gekregen. Omdat ik geen baarmoeder heb geen progesteron. Maar ben zo onrustig van binnen dat ik me afvraag of ik dat juist niet nodig heb. Arts zegt zonder baarmoeder niet nodig. Om me heen wordt gezegd ja hoor wel nodig.
  Hoe zit het? Zou de progesteron crème wat voor mij zijn?
  Hoor het graag
  Grt

  1. Hallo Ja, ja overgangsklachten kunnen echt verschrikkelijk zijn. En reguliere medicatie maakt het door de bijwerkingen vaak alleen maar erger. je kunt zeker weten beginnen met de progesteron creme. liever zou ik je eerst zien voor een consult, maar wanneer je dat niet wilt ga dan in ieder geval smeren.

 8. graag antwoord op de vraag of progesteronzalf (Natuurlijke)gebruikt mag worden als je borstcysten hebt?Wat kunt u vertellen over deze therapie en kanker?ik heb ruim 20 jaar natuurlijke progesteron gesmeerd en vaginale oestrogeen gebruikt.Moest wegens de cystes stoppen en vraag me af of dit onzin is ? wat als je alleen progesteron gebruikt? Dank voor uw antwoord!

  1. Hallo Anneke,

   Daar kan ik zo geen antwoord op geven. Dan zal ik je moeten zien voor een consult. Dit is teveel maatwerk voor een algemeen advies

 9. Goedemorgen , ik wilde vragen of je progesteron crème kan smeren na je eisprong voor de zekerheid ? Ik heb geen idee of het progesteron gehalte te laag is , maar heb al herhaaldelijke miskramen gehad met 5 weken en in januari een met 16 weken . Het is nog nooit geprikt nl. Nu denk ik steeds als het dat zou zijn zou het moeten blijven zitten? Maar kan het kwaad als je niet zeker weet of het te laag is ? Gewoon Vaatstra hrt niet dan schaad het niet ? Alvast bedank ik hoop op een antwoord van u. Heel graag
  Met vriendelijke groet Sandra

  1. Hallo Sandra, wat naar voor je die miskramen. Ik zou zeker gaan smeren omdat je progesteron nodig hebt om het eitje te laten blijven in je baarmoeder. Ik hoor van veel vrouwen dat ze zwanger worden en blijven na het smeren van de crème. Ik zou gewoon 2-3 maanden doorsmeren. zonder stopdagen

   1. Dank u wel voor het antwoord. Ik wil echt alles aangrijpen om het te laten lukken, ik heb qua leeftijd niet zo veel tijd meer. Dus ik wil niks doen om alles nog meer in de war te laten gaan . Kan doorsmeren geen kwaad voor het oestrogeen gehalte ? Dat ik alleen na mijn eisprong en tot aan menstruatie zou smeren heeft dan geen baat ? Ik begreep als je zwanger bent je dan door moet gaan toch ? Sorry voor alle vragen .

    1. nee je hebt oestrogeen genoeg waarschijnlijk. Als je beter voelt met na de eisprong beginnen dan doe je dat!! Je kunt doorsmeren tot ongeveer de 6de maand. Dan neemt de placenta het over.

 10. hallo elsa
  ik gebruik nu de progesteron crème 3 maanden aan 1 stuk door
  voelde me er alleen maar beter door worden.echter de laatste maand krijg ik ontzettende droge ogen.ook mijn huid word ontzettend droog.nu is mn vraag komt het door de crème?want wat ik steeds lees zorgt oestrogeen er toch voor dat je ogen en huid niet droog worden?nu vraag ik me echt af heb ik een oestrogeenoverschot of een progesteronoverschot.

  1. Hallo Inge, dat kan ik zo op een afstand niet zeggen. Daar moet ik echt meer voor weten van je. Kun je komen voor een consult?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *