laag libido bij vrouwen

Libido vrouw verhogen

Libido van de vrouw verhogen

De manier waarop je als vrouw jouw libido kan verhogen is afhankelijk van de oorzaak. Er kunnen allerlei oorzaken zijn waardoor vrouwen minder libido ervaren. Een laag libido bij vrouwen is vooral jammer voor zowel de vrouw.

Veel vrouwen hebben het veel te druk bijvoorbeeld. Een lager libido kan een signaal zijn om te kijken of je andere keuzes kunt maken. In een relatie kunnen ook allerlei meer psychologische oorzaken een rol spelen. Een verminderd libido kan dan een signaal zijn om te kijken wat er speelt in de relatie.

libido vrouwen 300x168
Maar een (te) laag libido kan ook een signaal zijn dat de hormoon balans verstoord is.
Heel veel vrouwen hebben een oestrogeen dominantie en een progesteron tekort.
Vroeger dacht men dat oestrogeen vooral nodig is om het libido te verhogen (bijvoorbeeld bij vrouwen waarbij de eierstokken verwijderd zijn). Dr Lee heeft onderzoek gedaan hiernaar en vond dat oestrogeen nodig is om de hersencellen die betrokken zijn bij het libido weer te “laden”. Maar dat progesteron nodig is om het libido weer echt op gang te brengen.

Heb je last van een laag libido? Grote kans dat je lichaam te weinig progesteron aanmaakt. Aanvullen met behulp van natuurlijk progesteron kan voor zeer verrassende resultaten zorgen om als vrouw je libdido te verhogen.

En natuurlijk is het verstandig om ook te kijken naar de psychologische kant van een (te) laag libido. 

One thought on “Libido vrouw verhogen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *