oestrogeen dominantie bij mannen

Oestrogeen dominantie bij mannen

Oestrogeen dominantie bij mannen

Ook bij mannen kan oestrogeen dominantie voorkomen. Moeten ze dan ook progesteron creme gaan smeren?

Wat zijn hormonen?

5bdc2106c4aad testosteron2 300x194Hormonen zijn chemische boodschappers die het ene signaal naar het andere brengen. Hormonen zijn van essentieel belang bij je algehele welzijn.
Zowel mannen als vrouwen produceren oestrogeen, progesteron en androgene (zoals testorsteron) hormonen maar wel in andere hoeveelheden.
Al die hormonen zijn invloed op de processen in ons lichaam. Hormoonbalans is dan ook essentieel voor een optimale gezondheid en geluk.
We staan in onze maatschappij helaas dagelijks bloot aan xeno oestrogenen. Dit zorgt ervoor dat de productie van onze hormonen radicaal kan veranderen en er disbalans komt. Met alle gevolgen van dien voor onze mentale, emotionele en fysieke gezondheid.

Niet alleen vrouwen kunnen oestrogeen dominantie krijgen, ook bij mannen kan dit ontstaan.
Bij vrouwen gaat de aanmaak van progesteron naar beneden vanaf ongeveer halverwege de 40. Hierdoor ontstaat er een oestrogeen overschot. En daarbij opgeteld de xeno oestrogenen zorgt ervoor dat vrouwen een (behoorlijk) oestrogeen overschot krijgen en een progesteron tekort.

Bij mannen ontstaat een soortgelijke situatie tijdens de andropauze. De andropauze bij mannen kan problematisch zijn omdat de hoeveelheid testosteron daalt. Dit proces kan al rond de 35ste beginnen en leidt tot een oestrogeen overschot. Dit proces wordt versneld door de xeno oestrogenen in onze voeding (soja, zuivel en vlees) en producten. (verzorgingsproducten bijvoorbeeld). Dit oestrogeen overschot kan de oorzaak zijn van BHP en prostaat kanker.

Symptomen Andropauze

Ongeveer 50% van de mannen krijgt als ze eenmaal de 50 zijn gepasseerd last van te weinig testosteron .
Symptomen van de Andropauze
• Erectie stoornis
• Verminderd libido
• Stemmingswisselingen (inclusief depressie, irritatie en moe zijn)
• Verlies van spiermassa en kracht
• Osteoporose
• Toenemen van lichaamsvet
• Concentratie en geheugen problemen
• Slaap problemen
• Verhoogde kans op hart- en vaatziektes.

Hoe zit dat met progesteron crème en testosteron?

Testosteron is nodig bij de opbouw van eiwit en is essentieel voor normaal seksueel gedrag. Daarnaast heeft het invloed op alle metabolische activiteiten zoals de aanmaak van bloedcellen , bot aanmaak, koolhydraat stofwisseling en functioneren van de lever en de prostaat.
Wanneer de testosteron daalt beginnen mannen symptomen te krijgen.
Omdat mannen nou eenmaal niet menstrueren is dit hele proces minder duidelijk. Ze gaan met klachten naar de arts en die doet dan vaak aan symptoom bestrijding. Maar meestal wordt er niets gedaan aan de hormoon disbalans.

Progesteron heeft de geweldige eigenschap dat het de productie en afgifte van andere hormonen reguleert en is de precursor (voorloper) voor de productie van testosteron.
Met andere woorden: als mannen progesteron gaan smeren zal hun testosteron niveau stijgen en zal de productie van oestrogeen afnemen. We hebben speciaal voor mannen een testosteron bevorderende creme. Daar zit niet alleen progesteron in maar ook andere ingrediënten die testosteron aanmaak bevorderen.  
.
Dr. Lee raadt mannen boven de 40 aan om 2x daags 8-12 mg natuurlijk progesteron direct op hun scrotum te smeren om prostaat kanker tegen te gaan.

 

5 thoughts on “Oestrogeen dominantie bij mannen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *