Oplossing traag werkende schildklier

Oplossing traag werkende schildklier

Een oplossing traag werkende schildklier is mogelijk. 

Dit blog gaat niet over wat voor schildklier problemen er allemaal zijn maar over de relatie tussen slecht werkende schildklier en oestrogeen dominantie.

De kip en het ei verhaal. Waar komen de problemen vandaan en is medicijnen slikken om de schildklier beter te laten werken nu wel de oplossing?

In de meeste gevallen gaat de schilklier afwijkend werken wanneer er ergens anders in het lichaam iets niet goed gaat. Dan is niet de schildklier het probleem maar iets anders in het lichaam. Als je het probleem dan toch wilt oplossen met schildklier medicatie doe je , in het beste geval, aan symptoom bestrijding.

Oplossing traag werkende schildklier. Oestrogeen dominantie als oorzaak

Als je problemen hebt met je schildklier wees je dan bewust dat de oorzaak kan liggen bij oestrogeen dominantie. 

Oestrogeen dominantie is dat je in verhouding teveel oestrogeen in je lichaam hebt en te weinig progesteron. Dat kan komen door de manier waarop je leeft en eet (veel suiker en junkfood maar ook bijvoorbeeld drinken uit plastic flesjes), pilgebruik, stress, nagellak. 

De relatie tussen oestrogeen en de schildklier is een belangrijk onderdeel van het hele endocriene systeem. Wanneer er een oestrogeen dominantie is wordt de omzetting van T4 naar T3 geblokkeerd. Daardoor krijg je lage T3 waardes. Er is dan niets mis met de schildklier maar met de omzetting van T4 naar T3 door de oestrogeen dominantie.

Het slikken van medicijnen is alleen symptoom bestrijding. Oestrogeen dominantie kan ook de opname van schildklier hormonen tegengaan waardoor de schildklier nog trager gaat werken.

De klachten van een traag werkende schildklier en oestrogeen dominantie zijn ook min of meer hetzelfde: moe, brain fog, verlies van haar, gewichtstoename, laag libido, stemmings wisselingen en onregelmatige menstruatie.

Wat is de oplossing voor een traag werkende schildklier?

Als de oorzaak van de traag werkende schildklier oestrogeen dominantie is dan ligt het herstel niet bij de schildklier maar bij het opheffen van de oestrogeen dominantie door progesteron creme te gaan smeren. 

Als je medicijnen gebruikt ga dan niet meteen stoppen. Ga smeren en laat na een aantal maanden je schildklier waarden prikken. En overleg dan met de arts of je de medicatie kunt gaan minderen of zelfs afbouwen.

2 thoughts on “Oplossing traag werkende schildklier”

    1. Hallo Renate, ik denk niet dat dat komt door de creme maar door de manier van eten. de creme helpt juist bij het verbeteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *