ervaringen progesteron creme

Progesteron creme ervaring

Progesteron creme ervaring

Dagelijks krijgen we vele mails van vrouwen die hun ervaring met progesteron crème willen delen. De meeste mails gaan over de grote positieve verandering die het smeren van progesteron crème tot stand heeft gebracht. Vrouwen die voor het eerst in vele jaren klachtenvrij zijn, die zich weer zichzelf voelen. Niet alleen fysieke klachten zijn dan verdwenen, ook psychische klachten.

Klachten zoals somberheid, angsten en stemmingswisselingen worden steeds minder totdat het verdwenen is. Het belangrijkste wat deze vrouwen willen delen is het gevoel dat ze weer zijn zoals bij ze hoort diep van binnen. Dat ze zichzelf weer terug gevonden hebben en daarmee ook hun leven weer op de rit krijgen. Soms krijgen we mail van vrouwen die aangeven dat het niet werkt. Dat ook dit weer niet werkt.

Progesteron creme ervaring. Het kan zijn dat ook jouw ervaring met progesteron crème is dat het niet helpt. Waar kan dat aan liggen en hoe kun je dat oplossen?

Bij de meeste vrouwen (en mannen) werkt progesteroncreme erg snel. Binnen 1-2 weken is er duidelijk verschil. Verschil in hoe je je voelt, in slapen, in klachten.
Maar dit is helaas niet bij iedereen zo. Soms heeft het gewoon meer tijd nodig om te werken. De hormonen moeten weer in balans komen dus het kan zelfs zo zijn dat je eerst meer klachten krijgt.

Hoe lang houden klachten aan, wat is de progesteroncreme ervaring?

Daar kan ik helaas geen voorspelling over doen. Zoals gezegd, soms binnen een week. Maar soms kan het ook wel een maand of 3 of zelfs 6 maanden duren. Geef het dus niet te snel op. Denk niet na 1 maand: “dit is het ook weer niet”. Maar geef het de tijd.
Wat wel kan helpen is om de eerste 2-3 maanden geen stopdagen in te lassen. Gewoon doorsmeren. Vooral als je merkt dat de klachten erger worden tijdens de stopdagen.

voeding bepaalt het succes

Hormonen en voeding zijn nauw verbonden. En dus ook de progesteron creme ervaring. Onze voeding is voor een groot deel de oorzaak van de hormonale disbalans. En voeding kan dit voor een deel ook weer opheffen (meestal niet meer alleen omdat de disbalans te ver is en dan ben je jaren bezig om met voeding alles weer in balans te krijgen).

Je kunt progesteron creme (of de fyto) gaan smeren maar verwacht niet dat je 10 kg afvalt als je daarnaast dingen als suiker en tarwe blijft eten. Andersom is vaak wel zo. Je kunt supergezond eten maar toch niet afvallen. Progesteron creme smeren kan dan precies het duwtje zijn wat je lichaam nodig heeft om af te vallen.
En dit geldt niet alleen voor overgewicht. Ook voor klachten als PMS, opvliegers, hoofdpijn, acne, somberheid etc. Smeren van progesteron creme is vaak een essentiele factor voor herstel. Maar pas ook je voeding aan.

 

17 thoughts on “Progesteron creme ervaring”

 1. Hallo,
  Ik heb de eerste 3 mnd onafgebroken door gesmeerd zonder stopdagen. Hier voelde ik me heel goed bij. Geen opvliegers meer en lekker slapen en na jaren eindelijk bijna geen migraine meer. Nu heb ik 5 stopdagen maar merk dat de klachten dan weer terug komen. En ook de voorbode voor migraine alweer (maagpijn). Hoe lang mag je doorsmeren zonder pauze ? Ik ben 55 in de overgang en heb geen baarmoeder meer sinds mijn 38e.

  1. Hallo Erin, ik kom dit vaker tegen. Mijn advies is eigenlijk altijd om door te smeren totdat er meer balans is.

 2. Hoi Elsa, ik heb 26 dagen progestron crème gesmeerd en nu ben ik na 31 dagen nog steeds niet ongesteld. Normaal is dat na 28 dagen bij mij. Wat als het niet terugkomt. Kan ik dan wel op dag 11 beginnen met smeren?

  Groetjes Lydia

  1. Hallo Lydia,
   hoe is het nu?
   Je moet het een een paar maanden de tijd geven om in balans te komen. Je kunt ook besluiten om 2-3 maanden door te smeren zonder stopdagen.

   1. Goedendag,
    Wegens verleden met baarmoederhalskanker heb ik geen baarmoeder meer en weet ik dus niet exact wanneer ik werkelijk ongesteld zou worden en wat dus mijn start en stopdagen van smeren zouden moeten zijn. Mag je ook zomaar starten en altijd door smeren of is dat af te raden?

    1. Hallo Thelma, ja je mag zomaar starten. Maar na een paar maanden is het wel verstandig om 5 stopdagen per maand te hanteren. bijvoorbeeld de eerste of de laatste 5 dagen van de maand.

 3. Beste smeer nu voor de tweede week.
  Gaat op zich goed alleen heb ik tussendoor bloedverlies.
  Gaat dit over als ik blijf smeren
  Of blijft dit zo?
  Groetjes

 4. Hallo Elsa, Al jaren heb ik last van heftige opvliegers. Heel lang heb ik bioindentieke oestradiol en progesteron gebruikt. Maar toch kreeg ik steeds vaker weer last van opvliegers. Eind vorig jaar ging het wat beter en ik besloot het eens zonder te proberen. Dat ging een tijdje redelijk maar op den duur kreeg ik toch weer last. Ik besloot om alleen progesteroncrème te proberen en al na 1 dag merkte ik verbetering. Minder opvliegers en de opvliegers die ik heb zijn korter. En ik voel me heel blij ☺Nu lees ik vaak op internet dat de klachten bij diverse vrouwen na een paar maanden toch weer terugkomen. Heb jij daar een verklaring voor? Want ik zou dat graag voor willen zijn.

  1. Hallo Elly, dank voor je vraag. De meeste mensen die ik hoor hebben helemaal geen last van terugkerende klachten. Integendeel zelfs. Ik zou graag deze vrouwen willen spreken om te horen wat er allemaal aan de hand is en wat de oorzaak kan zijn. Het gevaar is namelijk dat er klachten aan de crème worden toegeschreven die een hele andere oorzaak hebben.
   Als ik jouw verhaal lees denk ik dat de volgende pot Fyto moet zijn.

 5. Beste elsa, ben nu 2 weken aan het smeren en voelde mij afgelopen 4 dagen extreem somber en béétje angstig. Nu gaat de stopperiode in en vraag me af of ik verder moet gaan daarna. Het kan ook ons zijn maar was gisteravond heel erg. Slik al jaren ad, ondanks dat erge last van hormonen welke verergeren sinds plaatsing van essure. Ik hoor graag van je.

  1. Hallo Cynthia, hmm niet fijn dat je je somber voelde. Dat kan gebeuren in het begin. Ik weet niet hoeveel je smeert maar je zou kunnen beginnen met kleine beetjes smeren. Dus bijv. 1x daags ⅛ theelepel. En als dat goed gaat langzaam naar 2x daags. En daarna naar ¼ theelepel.

 6. ik heb de progrestoroncreme gekocht (voor zowel mijn dochter als voor mij) omdat ik benieuwd ben/was naar de uitwerking. Ben zelf te zwaar [110 kg op 180m] en probeer mijn voeding aan te passen. Nu gaf jij in je blog aan dat je me kan helpen bij het uitzoeken van de juiste voeding? Hoe gaat dat in z’n werk? Hoor t graag! Vr.gr. Henry

  1. Hallo Henry, wat goed dat je aan je voeding wilt werken. Een sessie kan in Amsterdam (2x per maand) of via skype. Ik kan heel goed voelen dus jij praat over wat je zoal eet en drinkt en ik voel waar het “mis” gaat en wat je beter kunt nemen. Wat er moet gebeuren om af te gaan vallen. Ook kijken we of je tekorten hebt etc. En als je er voor open staat geef ik je een healing voor de emotionele kant van het overgewicht. Samengevat: we gaan samen kijken wat er moet gebeuren zodat jij je doelen kunt halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *