05747E81 86F4 4D48 9FDF 1A5E849B66D6

Balance plus is geschikt als je veel opvliegers hebt en andere klachten die bij de menopauze horen. Zoals libido verlies of vaginale droogte.

Een pompje is makkelijker in gebruik en relatief iets goedkoper

Description

Progesteroncrème met fyto oestrogeen 

De progesteroncreme met fyto oestrogeen  is vooral geschikt voor vrouwen in en na menopauze die veel last hebben van opvliegers en andere symptomen van oestrogeen tekort. Maar ook voor vrouwen die al wat ouder zijn en gezond willen blijven. 
In deze creme zijn fyto oestrogenen toegevoegd.
Een 1/4 theelepel bevat 20mg progesteron.

Gebruik progesteroncreme met fyto oestrogeen

Wanneer je nog menstrueert begin dan op dag 12 van je cyclus (dag 1 is de eerste dag van je menstruatie). Doorgaan tot en met dag 26 en dan stoppen.
Dit iedere maand herhalen,
Wanneer je niet meer menstrueert dan 25 dagen achter elkaar smeren en dan 5 dagen stoppen. Iedere maand herhalen.

Wanneer jouw cyclus onregelmatig is dan is het lastig om de start dag te bepalen. Gebruik dan 2 weken de creme en dan weer 2 weken niet. Of je kunt kiezen om 25 dagen achter elkaar de creme te smeren en dan 5 dagen stoppen.

Gebruik progesteron creme met fyto oestrogeen pompje : 2x daags ¼  (1pompje) tot 1/2 theelepel (2 pompjes) van de creme

Ingredienten:
Purified Water, Aloe Vera Gel*, USP Progesterone (Wild Yam Root), Red Clover Leaf Extract*, Evening Primrose Oil, Vitamin E (Tocopherol), Siberian Ginseng*, Burdock Root Extract*, Black Cohosh, Chamomile Extract*, Milk Thistle Extract*, Shea Butter, Lecithin, Allantonin (Comfrey Root), Vegetable Glycerin, Grape Seed Extract*. *Certified Organic Herb

De belangrijkste symptomen van een oestrogeen tekort zijn:

  • Opvliegers: meer dan 8-10 per dag
  • Nachtelijk zweten
  • Vaginale droogheid of jeuk
  • Verlies van libido

Als je last hebt van heel veel opvliegers (8-10 of meer per dag) en nachtelijk zweten dan is het aan te raden om de progesteron creme met fyto te gaan smeren.

Als je wel last hebt van opvliegers maar niet meer dan een paar per dag, start dan met progesteron creme. Als dat de klachten niet of niet voldoende verhelpt ga dan daarna over op de Balance Plus.

Voor de meeste vrouwen die net in de overgang komen is de progesteron crème voldoende om de hormonen weer in balans te brengen. Ze gaan merken dat ze weer beter gaan slapen, de opvliegers minder worden, de menstruatie weer regelmatig wordt, etc.

Er zijn vrouwen die afwisselen. Dan weer eens een pot progesteron en dan weer een pot Plus.

Samenvattend progesteron of oestrogeen crème:

Vrouwen met PMS en/of net in de overgang: Alleen progesteron (Femine Balance)

Vrouwen met meer dan 10 opvliegers per dag en behoorlijk nachtelijk zweten nemen deze creme.
Ook vrouwen die al door de overgang heen zijn nemen deze creme.