Slaapproblemen oplossen

slaap problemen oplossen

Slaap problemen oplossen

Wat hebben hormonen en slaap problemen met elkaar te maken. En hoe kun je het oplossen? Er zijn meer vrouwen dan mannen met slaapproblemen. Vrouwen hebben vooral problemen met slapen tijdens PMS, de periode voor de menopauze en tijdens de menopauze.

slecht slapen

 

Hoe komt dat?

In de meeste gevallen heeft dit te maken met een hormonale disbalans. Deze disbalans heeft invloed op het slaapcentrum in je hersenen. Daarnaast beïnvloeden de vrouwelijke hormonen de neurotransmitters die betrokken zijn bij slapen.

PMS

Slaap problemen tijdens PMS ontstaat omdat zowel het oestrogeen als progesteron niveau erg daalt vlak voor de menstruatie.

Peri menopauze

Tijdens de perimenopauze is er een progesteron tekort en een oestrogeen overschot.
Oestrogeen zorgt voor een spanning in het lichaam waardoor er slaapproblemen ontstaan. Vooral in slaap vallen kan lastig zijn.

Menopauze

Tijdens de menopauze zijn zowel progesteron als oestrogeen gedaald. Slapen kan dan echt behoorlijk problematisch zijn. Vaak worden vrouwen om 2 uur wakker en hebben dan erg veel moeite om weer in slaap te vallen.

Slaap problemen oplossen?

Veel vrouwen hebben al van alles geprobeerd maar helaas zonder succes. Dit komt omdat het een hormoon disbalans is. Eigenlijk is er bijna altijd sprake van een oestrogeen overschot en een progesteron tekort.
Progesteron ondersteunt namelijk de duur en de diepte van de slaap.

Wanneer de slaapproblemen te maken met hormoon verstoring tijdens de PMS en peri menopauze dan is het aan te raden om natuurlijk progesteron crème te smeren.
Wanneer het gaat om de menopauze dan kan de fyto plus crème gesmeerd worden. Dit is progesteron crème met een beetje fyto oestrogeen.

 

One thought on “slaap problemen oplossen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *