Snel herstellen van een burnout

Snel herstellen van burnout

Snel herstellen van burnout

Snel herstellen van burnout kan als je alle hormonen weer in balans brengt. Het is belangrijk om te kijken naar de progesteron in je lichaam.

Snel herstellen van burnout
Snel herstellen van burnout

Een burn out is geen makkelijke periode. Iedereen die het overkomt kan er over mee spreken. Het is vaak een donkere periode in je leven waarin veel in elkaar stort. Alles moet gericht zijn op rust en herstel en dat is niet makkelijk. En als je dan eenmaal gaat opknappen denk je heel wat waard te zijn. Weer van alles te kunnen doen. En dat valt meestal erg tegen. Al met al is het een langdurig proces.

Je kunt jouw herstel van burn out bevorderen door jouw hormonen weer in balans te brengen. Want een burn out zijn “hormoon vreters”. Insuline raakt uit balans en je krijgt insuline resistentie. Wat er weer voor kan zorgen dat je kilo’s aankomt.
De bijnieren, jouw energie batterij, raken leeg. Er is geen reserve meer dus je bent gauw moe. En herstellen van inspanning duurt lang. Snel herstellen van burnout is mogelijk.

Als je vrouw bent moet je goed bewust dat de stress een progesteron vreter is.

Bij een burn out heb je, langzaam maar zeker, al je reserves opgemaakt. Over burn out valt nog een heleboel meer te zeggen maar in ieder geval zijn al jouw hormonen uit balans, waaronder de progesteron. Vanuit mijn visie moet er het volgende gebeuren.

Snel herstellen van burnout:

 • Bijnieren weer herstellen door rust en wandelen
 • De uitputting heeft een oestrogeen dominantie opgeleverd omdat bijnieren en vrouwelijke hormonen nauw samenwerken. Smeer progesteron crème . 2x daags ½ theelepel voor een week. Daarna terug naar 2x daags ¼ theelepel. 2-3 maanden zonder stopdagen. Daarna weer stopdagen inlassen.
 • Maak je darmen sterk met probiotica. 
 • Eet gezonder om je insuline productie stabiel te krijgen.
 • Pak de oorzaak van de burnout aan. 

5 thoughts on “Snel herstellen van burnout”

 1. Ik gebruik het nu enkele weken. De eerste 2 weken leek het goed te gaan. Na 4 weken werd ik toch ongesteld. Fikste terugslag. Ook de week na de menstruatie.
  Gewoon doorsmeren? Ik zou met doorsmeren toch niet ongesteld moeten worden?

  1. Wanneer je hormonen in balans komen kunnen er inderdaad soms wat rare dingen gebeuren. Zoals ineens ongesteld. Of een terugslag. Vooral niet stoppen met smeren want het is eigenlijk een goed teken. De beloning komt wanneer je nog 1-2 maanden geduld hebt.

 2. Beste,
  Wanneer zou je het beste deze stop dagen na 2/3 maanden kunnen inlassen? Ik ben herstellende van een burn-out en ben nu begonnen met progesteron crème.

  1. Welk product gebruik je? Als je het niet bij ons hebt gekocht kan ik niet adviseren omdat ik niet achter die producten sta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *