Snel herstellen van burnout

Snel herstellen van burnout kan als je alle hormonen weer in balans brengt. Het is belangrijk om te kijken naar de progesteron in je lichaam.

burn out en progesteron
Breng je hormonen weer in balans

Een burn out is geen makkelijke periode. Iedereen die het overkomt kan er over mee spreken. Het is vaak een donkere periode in je leven waarin veel in elkaar stort. Alles moet gericht zijn op rust en herstel en dat is niet makkelijk. En als je dan eenmaal gaat opknappen denk je heel wat waard te zijn. Weer van alles te kunnen doen. En dat valt meestal erg tegen. Al met al is het een langdurig proces.

Je kunt jouw herstel van burn out bevorderen door jouw hormonen weer in balans te brengen. Want een burn out zijn “hormoon vreters”. Insuline raakt uit balans en je krijgt insuline resistentie. Wat er weer voor kan zorgen dat je kilo’s aankomt.
De bijnieren, jouw energie batterij, raken leeg. Er is geen reserve meer dus je bent gauw moe. En herstellen van inspanning duurt lang.

Als je vrouw bent moet je goed bewust dat de stress een progesteron vreter is.

Bij een burn out heb je, langzaam maar zeker, al je reserves opgemaakt. Over burn out valt nog een heleboel meer te zeggen maar in ieder geval zijn al jouw hormonen uit balans, waaronder de progesteron. Vanuit mijn visie moet er het volgende gebeuren:

  • Bijnieren weer herstellen door rust en wandelen
  • De uitputting heeft een oestrogeen dominantie opgeleverd omdat bijnieren en vrouwelijke hormonen nauw samenwerken. Smeer progesteron crème . 2x daags ½ theelepel voor een week. Daarna terug naar 2x daags ¼ theelepel. 2-3 maanden zonder stopdagen. Daarna weer stopdagen inlassen.
  • Maak je darmen sterk met probiotica. 
  • Eet gezonder om je insuline productie stabiel te krijgen.
  • Pak de oorzaak van de burn out aan. 

3 thoughts on “Snel herstellen van burnout”

  1. Beste,
    Wanneer zou je het beste deze stop dagen na 2/3 maanden kunnen inlassen? Ik ben herstellende van een burn-out en ben nu begonnen met progesteron crème.

    1. Welk product gebruik je? Als je het niet bij ons hebt gekocht kan ik niet adviseren omdat ik niet achter die producten sta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *