Teveel progesteroncreme smeren

Teveel progesteroncreme smeren

Teveel progesteroncreme smeren

Vorige blog ging het over de bijwerkingen. Dat die er niet zijn maar dat klachten soms wel eerst erger kunnen worden voordat ze verdwijnen. Dat je je geen zorgen hoeft te maken maar geduld moet hebben. Na 2-3 maanden ben je meer in balans.
Ik heb beloofd dat we het vandaag gaan hebben over de vraag of je ook teveel kunt smeren. Teveel van iets is nooit goed. Hoe goed een product ook is, teveel moet ook vermeden worden.
Het maakt  hierbij niet uit of het om de balance cremebalance plus creme of testosteron crème  gaat.
Er zijn klanten die echt overdrijven in de hoeveelheid. 2x daags een theelepel of 2 grote pompen.
Ik snap wel waarom. Jarenlange klachten kunnen je tot wanhoop drijven en je wilt er zo snel mogelijk vanaf. Veel smeren is niet de oplossing.
Weinig smeren en volhouden is de sleutel. Iedere dag 2 keer een heel klein beetje.
Less is more en de aanhouder wint.
Alleen bij post natale depressie heeft het zin om veel te smeren. Maar dan wel onder begeleiding van een therapeut of arts.

Teveel progesteroncreme smeren

Hoe weet je nu of je teveel smeert?
Wat er meestal gebeurt, wanneer je teveel smeert, is dat in het begin de klachten snel weg gaan. Je merkt meteen verschil. Maar na ongeveer een maand  ga je dan merken dat de klachten weer toe nemen. Het gaat dan te snel. Je smeert sneller dan je lichaam aan kan.
Wanneer dat gebeurd is kun je het best niet helemaal stoppen. Wanneer je in 1 keer helemaal stopt is de overgang te groot. Van heel veel smeren naar niet meer smeren.
Mijn advies is om dan 1x daags een ⅛ theelepel smeren. En de normale stopdagen hanteren. Dan komt je lichaam weer snel in balans en dat merk je aan klachten die verdwijnen.
Kom je er niet uit? Mail me, dan denk ik met je mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *